Jaktvarvet

Arkitekt
CJ STUDIO

Typ
Bostadsrätter

Adress
Jaktvarvsvägen 5

Antal bostäder

Ett stadsnära skärgårdssamhälle

Ett nedlagt varv i söderläge, mitt bland Saltsjöbadens alla villor, inramad av vildvuxen grönska. Här planerar Genova att bygga ett litet skärgårdssamhälle med bostäder, slingrande gator, bryggor, kaféer och butiker. Jaktvarvet är ett bostadsprojekt under utveckling i ett av Saltsjöbadens vackraste lägen. Idag är Jaktvarvet stängt för allmänheten, och består till största delen av en hård parkeringsyta och steniga snår.

En av projektets starkaste drivkrafter har varit att öppna upp det fina läget för allmänheten. Att få öppna platsen och göra den tillgänglig med mötesplatser, sittplatser och bryggor skulle vara en stor vinst för hela området. Det är en plats som är alldeles för vacker för att gömmas bakom lås och bom och den har alla förutsättningar för en enastående boendemiljö, här vill vi skapa ett nygammalt skärgårdssamhälle.

Om bostäderna

Tillsammans med Utopia Arkitekter utvecklar vi ett förslag för en ”stadsdel i miniatyr”. Inspiration har hämtats från traditionell träarkitektur med glasverandor och snickarglädje, som här tolkas på ett modernt sätt.

Resultatet är flerbostadshus och radhus med sadeltak, omgivna av lummiga gårdar och uteplatser. Mot bergsväggen blir husen tre till fem bostadsvåningar höga, medan de hus som vänder sug mot villabebyggelsen stannar på två eller tre. Huvudstråk och pir ska utformas som en förlängning av befintliga vägar, och vid vattnet anläggs ett torg och en kaj med bryggor.

Husen får ett tydligt modernt uttryck när det gäller bekvämlighet, materialval och stil, bland annat genom ljusa, luftiga planlösningar, generösa fönster, takfönster och takterrasser. Planen skapar också ett antal inbjudande och trivsamma platser mellan husen, i varierande grad.

Saltsjöbaden, Nacka

Få områden kring Stockholm är så förknippade med det traditionella villaboendet som Saltsjöbaden i Nacka. Jaktvarvet är en fantastisk plats, med fri utsikt över vattnet och en dramatisk bergvägg som tornar upp sig i nordöst.

Här finns gott om mysiga promenadstråk och bra badplatser. Med buss tar du dig smidigt till Saltsjöbadens centrum och Saltsjöbanan som tar dig vidare mot innerstan i Stockholm.  


Läs mer

Stadsutveckling

Intresseanmälan