Hyr av oss

Har du funderingar kring hur vår uthyrningsprocess går till?
Nedan får du svaren.

Vi har ingen egen bostadskö, utan våra aktuella nyproduktionsprojekt förmedlas via HomeQ, en sida som hjälper oss att administrera köfunktion och uthyrningssystemet på ett smidigt och rättvist sätt. Vissa lägenheter förmedlas även via den allmännyttiga bostadsförmedlingen. 

1. Anmäl ditt intresse via projekthemsida

När ett nyproduktionsprojekt finns tillgängligt på vår hemsida som du är intresserad av är du välkommen att fylla i en intresseanmälan för att få viktig information om projektets framfart. 
En intresseanmälan är inte bindande eller medför inte att du har fått en automatisk köplats.

2. Intresseanmälan hos HomeQ

När vi kommit längre fram i processen kommer en projektsida skapas hos HomeQ. Ett mail kommer skickas till er som anmält intresse tidigt med information om hur du skapar en profil hos HomeQ och hur du anmäler ditt intresse på nytt för att inte missa viktig information. 

Att skapa ett konto hos HomeQ är kostnadsfritt, du får 1 köpoäng för varje dag du är medlem. Om du redan har ett konto hos HomeQ kopplat till ditt personnummer kommer du få löpande information om projektet. En intresseanmälan påverkar inte dina redan insamlade köpoäng. 

3. Löpande informationsmail

Under projektets gång kommer vi löpande skicka mail till dig med viktig information, exempelvis uthyrningsstart, planlösningar, hyror och annan information som rör projektet.

4. Ansökan

Ca 5 månader innan uthyrningsstart kommer en lägenhetslista publiceras hos HomeQ på den valda projektsidan. Det är här du ansöker om en lägenhet som passar just dig och dina önskemål. 

Ett mail kommer skickas till dig med all praktisk information inför uthyrningsstarten. 
Kom ihåg att detta är en ansökan och inte en reservation,  alltså kan fler intressenter anmäla sitt intresse på samma lägenhet. 

Vid frågor om lägenheterna som finns på projektsidan, eller övriga frågor om det aktuella projektet vänligen kontakta oss via bostad@genova.se

5. Erbjudande och kontraktskrivning

Ca 4 månader före tillträde kommer lägenheterna att förmedlas. Lägenheten erbjuds i turordning till den/de sökande som uppfyller vår uthyrningspolicy och som har högst köpoäng. 

När du har fått erbjudande om en lägenhet har du 48 timmar på dig att tacka ja eller nej, kom ihåg att erbjudandet går ut till fler sökande. Lägenheten blir sen reserverad till den sökande med högst köpoäng. Vi på Genova kontaktar sedan personen för att skriva kontrakt. Lägenheten kommer vara reserverad fram till att kontraktet är signerat av alla parter. Skulle personen välja att inte skriva kontrakt går den vidare till nästa sökande. 

6. Nyckelutlämning och boendeapp

När inflyttning närmar sig får du information om vilket datum du får tillträde samt tilldelas en hisstid för inflyttning. Detta för att underlätta för dig och dina nyblivna grannar.

Du kommer även få information och inlogg till vår boendeapp, Genova, där du kommer hitta viktig information rörande din bostad, kunna registrerar en felanmälan, boka en bil eller cykel från uthyrningspolen. 

7. Välkommen hem!

Efter att du mottagit din nyckel är det dags att börja flytta in i ditt nya hem som vi hoppas att ni ska trivas i. Varmt välkommen hem önskar vi från Genova!

Som bostadssökare behöver du uppfylla vår uthyrningspolicy för att söka en bostad hos oss, den finner du här.