Botanikern

Inflyttat
2019

Typ
Bostadsrätter

Adress
Kansliskrivargatan 20

Arkitekt
Axeloth

Antal bostäder
133 st

Välkommen till Botanikern

I Rosendal, Uppsalas nya stadsdel har vi uppfört 133 lägenheter med hållbarhet, design och funktion i fokus. Botanikern är ett av Uppsalas första flerbostadshus med trästomme.

Lägenheterna om 1-4 rum och kök, samtliga med egen balkong eller terrass, kännetecknas av stilsäkra materialkombinationer. Träfasaden med sina väl tilltagna glaspartier ger ett modernt och naturligt intryck. Men det naturliga och hållbara sträcker sig även innanför fasaden, Botanikern är nämligen uppfört på en stomme av miljösmart massivträ, som ger en rad olika miljömässiga fördelar.

På den 200 kvm stora gemensamma takterrassen finns kök och flera ombonade matplatser bland ett rikt växtliv som tillsammans skapar en egen botaniks trädgård. På Botanikerns innergård finns också ett antal sittplatser där du kan njuta av vår och sommarsolen.

Under Botanikern finns husets garage, där det även finns gott om cykelplatser.
Vi vill att de boende i Botanikern ska kliva in i ett genomtänkt koncept och känna att de har kommit hem.

Om bostäderna

I Botanikern har du möjligheten att välja mellan två helt olika inredningskoncept, som bägge förenas av hållbar design i toppklass.

Det är Axeltoh Arkitekter som har ritat Botanikern och skapat/inrett Entré A, B & C. Bostäderna i denna del av huset går i en sober och nordisk stil med naturnära och skandinaviska färgkombinationer. De ljusa och rymliga lägenheterna  finns som 2:or till 4:or i storlekar från 33 till 120 kvm. Lägenheterna har gott om förvaring och god balans mellan det privata och sociala ytorna.

Entré D är skapad av prisbelönta Note Design Studio. Bostäderna i denna del präglas av en lekfull stil som snabbt känns som hemma. De moderna och konceptuella lägenheterna finns från 1:or till 4:or från 22-83 kvm. Köken går i en dimmblå ton med gott om plats för matlagning och umgänge.

Rosendal, Uppsala

I nya området Rosendal har växande Uppsala fått möjlighet att bygga mer än bara bostäder. Här skapas en levande stadsdel med närhet till allt. Området uppförs i bästa nybyggaranda och både hållbart stadsbyggande och önskemål från morgondagens Uppsalabor har varit tongivande i processen för att få fram ett optimalt boende.

Rosendal är inspirerat av naturen och kvarteren är lummiga och gröna. Som boende här har du alltid nära till grönnatur och avkoppling i närmaste park. Mellan husen skapas ytor där plaster för alla åldrar hittar aktiviteter.  Vill man ha möjligheter till ett aktivt liv bor du på rätt ställe, här finns elljusspår, två gym, bouleplaner, aktivitetspark för alla åldrar och en hel idrottsanläggning bara några meter bort.

Granne med Rosendal ligger stadens stora arbetsgivare, Akademiska Sjukhuset och Universitetet. På cykel och promenadavstånd når du city och dess utbud av butiker, restauranger och cafeer.

Inte långt från Rosendal kopplas Dag Hammarskjölds väg an till vägar mot Arlanda, Stockholm och Gävle. Botanikern är ett boende för alla, oavsett ålder. Här finns lägenhet för förstagångsköparens, för barnfamiljen eller för det äldre paret.


Kontakt

Linda Frisk
Chef Bostad
+46 (0) 76 137 68 64
linda.frisk@genova.se