Kv Segerdal

Typ
Svanenmärkta bostäder

Antal bostäder
285 st

Antal lokaler
8 st

Status
Produktion pågår

Inflytt
Första inflyttning startar under april 2023

Adress
Apoteksvägen/Gredelbyvägen

Arkitekt
Falugruppen

Bostadskö
Intresseanmälan

Notera att detta projekt förmedlas både via HomeQ och via den allmännyttiga bostadsförmedlingen.

Kontakt
Bostad@genova.se

Nya stadsrum i
Kvarter Segerdal

Nya stadsrum i Kvarter Segerdal

En parkeringsplats och en centrumbyggnad med outhyrda lokaler. Kvarteret Segerdal är ett klassiskt Genova-fynd som snart ska, tillsammans med Redito Property Inverstors, förvandlas till en stadskärna i den gryende småstaden Knivsta

Knivsta kommun är en av Sveriges snabbast växande kommuner, och har inga planer på att dra ner på farten. Då krävs det fler bostäder, mer av service, handel, mötesplatser, grönska och nya stadsrum. Tillsammans med Redito Property Investors har Genova Property Group förvärvat en fastighet som idag utgörs av en parkeringsplats och en centrumbyggnad med mestadels outhyrda lokaler.

Kvarter Segerdal är ett modernt boende med närhet till både natur, småstad och storstad. Här har du det du behöver direkt utanför dörren.  

Om bostäderna

Svanenmärkta bostäder i varierande storlekar från 1 till 5 rum och kök. Oavsett om du vill bo själv, är sambo eller påväg att bilda familj så kommer du här finna ett boende som passar just dig.

Välplanerade och öppna planlösningar med gott om ljusinsläpp. Vi har valt ut färger, material och detaljer som gör det lätt att skapa en egen och 
personlig känsla. Köken som går i en grön eller beige kulör kommer från Vedum och är utrustade med diskmaskin, ugn och induktionshäll. Alla vitvaror kommer i rostfritt utförande.

De större badrummen är utrustade med separat tvättmaskin och torktumlare, och de mindre lägenheterna med en kombinerad tvättmaskin. Vit kommod med en rund LED-spegel ovanför. De enkelsidiga lägenheterna mot gård har fransk balkong och övriga lägenheter har balkong eller uteplats i markplan.

Knivsta

Som boende i Knivsta har man inte bara den härliga naturen som granne, utan även ett mycket bra utgångläge för arbetspendling. Tåget mellan Stockholm och Uppsala stannar i mitt i centrala Knivsta, och det tar 29 minuter att nå Stockholm Central och 9 minuter till stationen i Uppsala.

Kvarteret Segerdal kommer bli Knivstas nya hjärta i stadskärnan och utgöra pusselbiten som länkar samman det nya sågverkstorget med Knivstas äldre mer småskaliga centrum.

Från att ha varit ett litet stationssamhälle, som sedan blev ett industrisamhälle och därefter ett pendlarsamhälle, ska Knivsta nu utvecklas till en småstad med en egen attraktionskraft. Fram till 2025 är kommunens vision att befolkningen ska öka från dagens drygt 18 000 till 25 000 invånare.

Inredningskoncept 

I kvarter Segerdal har vi tagit fram två olika inredningskoncept – ett mörkare och ett ljusare – två stilar, två sorters hem. I båda designkoncepten är grundmaterialen detsamma, men kulören på kökssnickerier och badrummens klinker skiljer sig åt.

 
Koncept 1: 

I det mörka inredningskonceptet går köken i en vacker dimgrön ton med släta luckor och knoppar i borstad krom. Bänkskiva och stänkskydd i slitstarkt laminat som går i en mörkgrå/svart kulör, som harmoniserar med kökets gråna nyans. Badrummen är helkaklade och på golvet ligger en grå klinkerplatta.

Koncept 2: 

I det ljusare inredningskonceptet går köken i en varm beige ton, de släta luckorna har även här knoppar i borstad krom. Bänkskiva och stänkskydd i en ljus laminat som plockar upp de varma tonerna köket. Helkaklade badrum i halvförband med en ljus klinkerplatta.