Balneum

Inflyttat
2018

Typ
Bostadsrätter

Adress
Storsegelvägen

Antal bostäder
135 st

Ett naturskönt boende

Vid Gröndal Strand, i en grönskande sluttning invid Mälaren och i bästa västerläge finner ni Balneum. Vattnet, höjden, himlen och solljuset ger de 135 lägenheterna en känsla av ljus och rymd.

Projektet som är ritat av den prisade arkitekten Andreas Martin-Lööf, bjuder på storslagen arkitektur och faciliteter utöver det vanliga.

Balneum står i bästa västerläge och erbjuder vackra och noggrant utvalda material, genomarbetade planlösningar och generösa ljusinsläpp. Stor omsorg har lagts vid såväl särskiljande upplevelser som det estetiska men också vid praktiska detaljer.

I Balneums egna SPA finns det plats för avkoppling. Simma några längder i poolen och avsluta med en värmande bastu. Soldäcket utanför kan användas året om – för att värma dig i solen eller för att avsvalkning efter bastu. Balneum erbjuder även kylrum för matleveranser i anslutning till entréerna. I källarplan finns även ett privat garage, allt för att underlätta vardagen.

Om bostäderna

Balneum utgörs av ett 7 våningshus med totalt 135 lägenheter där det finns allt från optimalt planerade ettor till mer generösa femmor. Samtliga lägenheter oavsett storlek, har generösa glaspartier samt balkong eller terrass där du kan kliva ut och njuta av vädret och dess utsikt.

Lägenheterna går i rena naturliga och ljusa toner, med svagt vitpigmenterade ekgolv i samtliga rum. Köken är arkitektritade speciellt för Balneum och har en grå skåpinredning som matchar fint med den ljusa bänkskivan i terrazzo. Ett flertal av lägenheterna har även en öppen köksö på stålben. Badrummen är klädda i ljus granitkeramik med blandare i rostfritt stål.  Här finns förutom dusch även ett fristående badkar i de större lägenheterna.

Alla lägenheter har ett tillhörande lägenhetsförråd i källarplan där man även finner husets privata garage. På den välplanerade innergården finns också ett antal parkeringsplatser. 

Gröndal, Stockholm

Gröndal är idag ett område fullt av liv och upplevelser bland grönska och vatten. Här lockar bad, bollspel och båtliv med lokal småstadsservice för kaffepausen eller vardagsinköpen.

Här kan du starta din dag med att ta en promenad längst med Mälaren på den nybyggnad strandpromenad som sträcker sig från Vinterviken ända bort till Årstaviken.

I området finns en handfull dagis och skolor. Gröndal erbjuder också bra kommunikationer, här kan du med hjälp av tvärbanan ta dig fram i Stockholms alla väderstreck. Den närmsta hållplatsen är Gröndal. Med buss kan du smidigt och snabbt ta dig till Liljeholmen och till slussen tar du dig på cirka 15 minuter.

Gröndal Strand är ett grannskap med det lilla extra, för dig som vill bo granne med vatten och natur men samtidigt ha nära till citypulsen.