Liljegatan 1

Inflyttat
Under 2020

Typ
Bostadsrätter

Adress
Liljegatan 1

Antal bostäder
48

Arkitekt
Kjellander Sjöberg

På bästa adress

Liljegatan 1 i Uppsala är ett boende mellan villa och stad som ger utrymme för både liv och lugn. Här uppförs nu 48 lägenheter med inflytt under 2020. I Fålhagen har man nära till både citypuls och villaliv. Här skapar vi moderna bostäder som förenar det bästa av två världar.

Liljegatan 1 är ritat av Kjelander Sjöberg och lägenheterna i de tre vackra husen karaktäriseras av planlösningar med speciella kvaliteter, yt-effektivitet, stora tilltagna fönster och en förhöjd standard på inredningen. Här har vi valt att arbeta med material och designelement som håller länge och åldras med värdighet. Lägenheterna i Liljegatan 1 kännetecknas av trädetaljer och naturfärgade varma toner.

I ett av husen ligger en modern Coop-butik i bottenplan, de boende har även ett privat garage som ligger i direkt anslutning till trapphusen. En annan bekvämlighet som finns i huset är ett modernt gym, fritt att nyttja för dom boende – allt för att göra livet så enkelt som möjligt för de som kommer bo och leva här.

Om bostäderna

De 48 lägenheterna om 2- 4 rum och kök är utrustade med alla de bekvämligheter man förväntar sig av ett modernt boende. För att förenkla möbleringen och inte ta upp onödig yta i lägenheterna finns golvvärme i alla rummen.

De platsbyggda köken går i en varmgrå kulör och bakom de ramprydda köksluckorna som försetts med beslag från Buster + Punch finns gott om förvaring. Både bänkskiva och stänkskydd går i en stilren natursten som harmoniserar med kökets grå nyans och blandare i mässing. På golven ligger en ekparkett i ett vackert kubbmönster. De helkaklade badrummen i förband med platsbyggd kommod går i ljusa toner tillsammans med klinker i mörkgrå.

Planlösningarna är yteffektiva med gott om förvaring där vissa lägenheter har sovrum med walk in closet och badrum en suit. Vi har noga valt ut material, färger och detaljer som gör det lättare att skapa en personlig känsla.

Fålhagen, Uppsala

Fålhagen är det mest centrala villaområdet i Uppsala och ett självklart val för den som värdesätter tillgänglighet – oavsett om behovet är att snabbt nå motorvägen, tågstationen eller Uppsalas stadskärna.

Mycket tack vare enkelheten och tillgängligheten har gjort stadsdelen till en av Uppsalas mest omtyckta. Många känner en djupt rotad kärlek till Fålhagen. Det är som att man inte bara bor här, man är en del av en särskilt sympatisk anda.

Fålhagen har aldrig brytt sig om vad den borde eller inte borde vara, den bara är som den är, okonstlad, tillåten, öppen, småskalig
och familjär.