Tryckeriet

Typ
Hyresrätter

Antal bostäder
408 st fördelat på två etapper
Etapp 2, Hus A-D – 162 st
Etapp 3, Hus E-F – 246 st
Etapp 1 består av äldreboende och förskola. 

Storlekar
1 – 4 rum och kök
29 – 89 kvm

Inflytt
Etapp 2, sommaren 2022
Etapp 3,  2024

Status
Under produktion

Adress
Diamantgatan

Arkitekt
White Arkitekter

Bostadskö
Intresseanmälan

Notera att detta projekt förmedlas både via HomeQ och via den allmännyttiga bostadsförmedlingen.

Kontakt
bostad@genova.se

Tryckeriet

Ett stadsnära skärgårdsliv

I Roslagens hjärta Norrtälje växer ett nytt område fram med Svanenmärkta hyresrätter. Kvarter Tryckeriet finner sin inspiration i den historiska träarkitekturen i stadskärnan och blir en självklarhet i stadsrummet.

Tryckeriet ligger på den plats där Norrtälje Tidning tidigare hade sin produktion. Här förvandlas det dåtida industrikvarteret till en modern tolkning av det vackraste i Norrtälje, i form av ett levande kvarter som gör det möjligt att leva livet här och nu, fullt ut.

Här uppfylls drömmen om att leva och bo med närhet till hav och natur.

Bostäderna och livet i Tryckeriet

I Tryckeriet är alla lägenheter smart planerade och skapar yteffektiva rum med bra intag av dagsljus. Här finns både trädgårdslägenheter med egen ingång på entréplan och lägenheter där man kan njuta av en vacker utsikt från balkongen.

Runt om de moderna bostäderna, vars fasader består av en härlig mix av trä, tegel och sten, erbjuder de lummiga och grönskande gårdarna både livfulla ytor med lekplatser, och stillsamma oaser med viloplatser. Här kan både barn och äldre hitta gemenskap och det är lätt att lära känna sina grannar. Livet mellan husen är lika viktigt som livet innanför väggarna.

Att leva i Tryckeriet innebär inte bara ett urbant boende med tilltalande bostadsgårdar utanför dörren. I Tryckeriet finns flera möjligheter till en modern livsstil. Här finns bland annat tillgång till garage, bil- och cykelpool och kontorsplatser.

Ett modernt boende – för singelhushållet och den lilla och stora familjen.

Inredningskoncept

I Tryckeriet har vi tagit fram två olika inredningskoncept – ett mörkare och ett ljusare – två olika stilar, två sorters hem. I båda designkoncepten är grundmaterialen detsamma, men kulören på kök och klinker i badrum skiljer sig åt. 

Koncept 1:
I det mörkare inredningskonceptet går köken i en vacker mörkgrå ton med släta luckor och knoppar i krom. Både bänkskiva och stänkskydd i en levande och slitstark laminat som harmoniserar med kökets gråa nyans. 

Koncept 2:
I det ljusare inredningskonceptet går köken en varmgrå ton, de släta luckorna har även är knoppar i krom. Bänkskiva och stänkskydd i en ljus levande laminat som fångar upp kökets varma toner. 

Vi har valt ut färger, material och detaljer som gör det lätt att skapa en egen och personlig känsla. 
Alla köken är utrustade med diskmaskin, ugn och induktionshäll. Alla vitvaror är i rostfritt utförande. 

Roslagen, Norrtälje

Norrtälje är en stad i Roslagen och centralort i Norrtälje kommun i Stockholms län. Det tar cirka 50 minuter att åka till Stockholm och 60 minuter till Uppsala.

Norrtäljes mysiga och uppskattade stadskärna finner du på bekvämt gångavstånd. Den idylliska lilla staden har en genuin bebyggelse med medeltida vägnät. Här finner du butiker, restauranger och kaféer samt flera inbjudande platser för att stanna till och ta in den härliga atmosfär som Norrtälje erbjuder.

Den fina Norrtäljeån, som ligger ett stenkast från Tryckeriet, löper genom staden och mynnar ut i Norrtäljeviken och skapar känslan av harmoni.

Området runt Norrtälje erbjuder både skärgårdsliv och brukssamhällen. Här kan man uppleva herrgårdsliv och äkta roslagenslandskap. De vackra naturområdena och dess promenadslingor och havet och dess friska vindar, finns alltid på nära avstånd.

Roslagens rika skärgårdsliv öppnar upp för flera möjligheter att ta sig till platser som skänker ro och lycka för alla åldrar. Här lever du i en idyllisk småstadsmiljö med närhet till allt vardagen kräver.