Från fult till fint –
Concepció by Nobis

”Genova har restaurerat en förfallen byggnad från 1500-talet, och skänkt den nytt liv, genom att omvandla den till ett stilfullt boutiquehotell tillsammans med Nobis Hospitality Group”.

Det var under 2016 som Genova förvärvade den centralt belägna fastigheten i Palma de Mallorca om cirka 2000 kvm. I anslutningen till affären tecknades ett 20-årigt hyresavtal med Nobis Hospitality Group för hotellverksamhet i fastigheten, och idag, fem år senare står hotellet Concepció by Nobis klart. 

Det nya boutiquehotellet som ligger i den del av staden där Palmas Gamla Stan möter det blomstrande distriktet Santa Catalina – ett stenkast från strandpromenaden Paseo Marítimo och stadens många sevärdheter. Namnet Concepció by Nobis kommer från gatan där det ligger, Carrer de la Concepció, som vid olika tidpunkter i historien fungerat som en marknadsplats för olivolja.

Fastigheten har en rik historia. Genom åren har det rymts kapell, bostäder, lager samt en tvålfabrik för Palmas General Hospital. Men fastigheten förvandlades så småningom till ett privat hem för familjen Manera de L’Ullestrar och senare familjen Feliu Jaume på 1700- och 1800-talet.

Genova är stolta att tillsammans med Nobis Hospitality Group, Wingårdh arkitektkontor, Jordi Herrero Arquitectos och Eduardo Garcia Acuna Arquitectos kunnat restaurera och återuppliva den gamla vackra byggnaden. Under hela den noggranna restaureringen gav vi stor omsorg åt att bevara fastighetens speciella utformningar som korsvalv, takbjälkar, bågar och burspråk. Mötet mellan nytt och gammalt har förstärks ytterligare genom handgjorda keramikplattor av mallorcanska Huguet, arkitektritade möbler och vintageartiklar från lokala marknader.

Fotograf: Pernilla DanielssonConcepicó by Nobis

Hotellet är idag en oas där arkitektur och design skapar en intim och exklusiv känsla. I de 31 hotellrum, utspridda över byggnadens tre övre våningar, syns hållbara material som blir vackrare med åren. Loungen, som är hjärtat i hotellet, bjuder in till spontana möten, middagar eller bara en kort stunds avkoppling. Vill man njuta av vädret är uteterrassen med poolen och trädgården perfekt. Här kan du slå dig ner i den skuggade pergolan eller på terrassen under ett parasoll. 

– Första gången jag besökte byggnaden som vi nu omvandlat till Concepció by Nobis kändes det rätt. Det är viktigt för mig att gå in i projekt där magkänslan stämmer från första stund. Nu har vi skapat ett personligt boutiquehotell med den medelhavsspinn på skandinaviska estetik som blivit så synonym med Nobis, säger Alessandro Catenacci, ägare och grundare Nobis Hospitality Group.

Vi på Genova är tacksamma och glada att vi fått förtroendet att vara med och förverkliga Concepció av Nobis som är det första hotellet från Nobis Hospitality Group som ligger utanför Skandinavien. Concepció by Nobis är en perfekta utgångspunkten för att bo och utforska denna ständigt föränderliga stad och underbara stad.