Frågor & svar

Lorem ipsum

Att montera antenn på fastigheten eller lägenhetens balkong är ej godkänt, alternativt kräver skriftligt godkännande från din hyresvärd.

Stopp i avloppsstam i stick/liggande ledning från lägenheten ansvarar du som hyresgäst för. Det är därför viktigt att du tänker på vad du spolar ner i din WC för att undvika dessa stopp. Vid stopp i huvudstam ligger ansvaret på din hyresvärd. Om du ej kan avhjälpa felet själv inkommer du med en felanmälan. Om det visar sig att det är ett handhavande fel, kan du komma att debiteras arbetet då det ingår i drift-och underhåll i din bostad.

Jouren finns tillgänglig utöver normala arbetstider. Ring endast jouren vid akuta fel som innebär direkt fara eller risk för fastigheten eller person. Observera att du som boende kan bli debiterad vid eventuella felutryckningar. Var därför tydlig med vad för ärende du ringer i vid kontakt med jourfirman.

Vid ansökan om andrahandsuthyrning skall blankett (länk) fyllas i och skickas till din hyresvärd för handläggning till bostad@genova.se Skriftligt godkännande krävs från din hyresvärd innan din andrahandsuthyrning är giltig och kan påbörjas.

Det är ej tillåtet att hyra ut din lägenhet hos Genova via Airbnb. Endast giltiga skäl för andrahandsuthyrning kan godkännas. Se mer info under andrahandsuthyrning.